PECT Porcí de Lleida, la producció sostenible intel·ligent

El sector porcí de Lleida, en les últimes dècades, ha passat de ser eminentment familiar a formar un teixit empresarial, basat en petites, mitjanes i grans empreses, distribuïdes en el territori. Aquestes empreses competeixen en un dels principals sectors agroalimentaris a escala mundial. La producció de carn de porc ocupa la primera posició entre les diferents espècies d’animals de renda (aus, porcs, remugants) representant el 36% de la producció total de carn al mon (FAOSTAT 2014).


Donades les tendències d’aquest mercat i la seva evolució previsible, els avantatges competitius en producció s’hauran de basar en la màxima eficiència del processos,  l’ús òptim dels inputs (aigua, energia, nutrients, etc.), la sostenibilitat ambiental, i la qualitat, que s’hauran de complementar amb un segell de garantia pel consumidor, que acrediti que aquestes condicions es compleixen.
Les operacions del PECT estan orientades a reforçar aquests factors clau de competitivitat i a impulsar l’ús i l’aplicació sistemàtiques de les tecnologies facilitadores transversals, especialment les TIC i els mètodes de producció avançada.
La col·laboració entre les empreses del territori, indústries i explotacions agràries, la Universitat de Lleida, l’IRTA i el Centre d’Estudis Porcins de Torrelameu, per la consecució d’aquests objectius, consolida Catalunya com pol europeu de coneixement en un àmbit molt especialitzat a la vegada que contribueix a millorar l’entorn català d’innovació, i de manera especial, la ecoinnovació.