La demarcació de Lleida té una superfície de 12.168 km2, essent la més extensa de Catalunya. L’àmbit del PECT el formen les comarques en les que es concentra la producció porcina: el Pallars Jussà, la Noguera, el Solsonès, la Segarra, l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i les Garrigues, amb un total de 7.929 km2.
El sector agrari hi té un pes molt rellevant, el 10,7% del PIB. Segons dades del Projecte mapeig dels clústers de la província de Lleida, la facturació del sector porcí representa el 75% de la del sector agroalimentari de la província i ocupa quasi bé 2.500 persones a les quals cal afegir les corresponents a les 2.874 explotacions censades el 2014.
En termes relatius el sector porcí lleidatà representa un 57,07% dels cens d’animals i un 47,73% del cens d’explotacions catalanes, mentre que només representa el 13,92% dels sacrificis. Aquest fet assenyala l’alt grau d’especialització del sector porcí de Lleida al voltant de la producció primària.