Fira Sant Miquel
27 setembre 2021

Ponència Porcí- Eficient a la Fira de Sant Miquel 2021

Enviat per manager el dl., 27/09/2021 - 13:09

El PECT PORCÍ-EFICIENT realitza la ponència "cria porcina moderna: ús eficient de recursos i control d’emissions" a càrrec de l'investigador Joan Cartanyà. La ponència es realitza el dijous dia 30 de setembre a les 17.00h a l'estand de Diputació de Lleida.

El projecte PECT PORCÍ-EFICIENT se centra en tres aspectes: l'ús de recursos més eficients i sostenibles, les noves tecnologies aplicades a la producció porcina i el maneig i gestió de purins.

L’estudi analitza les millors tècniques per arribar a un mínim d'emissions de gasos i d’aigua, ja que, una petjada mínima en aquest sentit i una major sostenibilitat poden contribuir, sens dubte, al desenvolupament de les zones rurals. Es defensa l'economia circular  per a què sigui clau en el nostre territori.

Els resultats del projecte posen de manifest que la ramaderia és la activitat econòmica que més quantitat de NH3 (amoníac) emet a l’atmosfera arreu de l'Estat. El 72% de les emissions de NH3 estan relacionades amb la producció animal, un 16% de les quals provenen de les granges de porcí. L’inventari d’emissions del sector porcí posa de manifest la reducció d’aquestes emissions en els últim anys, però cal seguir treballant per assolir els reptes de futur i millorar la sostenibilitat. Pel que fa a l’ús de l’aigua de forma directa en la granja porcina se situa al voltant d’11-12 litres d’aigua per quilo (kg) de carn de porc. Cal ressaltar també que els resultats posen de manifest que el sector porcí, en els últims 30 anys, ha reduït al voltant del 30% la petjada hídrica.

En la presentació es posaran en valor aspectes claus en la cria porcina eficient com l'estalvi d'aigua a la granja, l'adequat maneig general i alimentació del animals, i la planificació de la neteja de les naus, així com tenir un protocol per l’estalvi d’aigua de neteja. Es posaran de manifest l’ús eficient de recursos i el control de les emissions.
 

Comparteix